Jarní koncert žákovských a mládežnických souborů

28.05.2016 17:47

Kdo byl 26. 5. 2016 v DK Akord v Zábřehu na koncertě žákovských souborů, určitě nelitoval. Úroveň celého koncertu byla vysoká. Učitelé, kteří jednotlivé soubory připravovali, stejně jako všechny účinkující děti zaslouží velkou pochvalu. Program byl dostatečně různorodý i díky zahraničním hostům a závěrečnému zpívání. Škoda jen, že program nemohl obohatit soubor bicích nástrojů, kde si nemoc vybrala svou daň. Nevadí, příště hrát určitě budou.

Páteř celého programu jako obvykle tvořily čtyři skvělé cimbálové muziky (p. uč. Jiří Machač) a hudební skupina "Nevym"(p. uč. Jiří Dokoupil), která obstarala dvě chytlavá čísla. Dvakrát se představily také velmi dobře připravené pěvecké sbory (p. uč. Hana Kunová).

Poprvé se představil flétnový soubor (p. uč. Tereza Týnová), který byl skvěle sladěný a do detailu vycizelovaný.

Velmi dobrý dojem zanechal rovněž dobře nazvučený kytarový soubor (p. uč. Dagmar Kantorová).

Pikantní intermezzo bylo pro posluchače vystoupení dvou hostů z International school. Její kanadský ředitel Mr.Glenn (kytara) a jeho dánský kolega (bicí) předvedli dvě zajímavé písně.

Největší úspěch zaznamenala ovšem naše nejstarší cimbálová muzika "Skřípci", která se musela děkovat.

Závěrečné hraní a zpívání (p. uč. P. Kubenková, T. Týnová, H. Kunová), do kterého se zapojili žáčci z hudebních nauk i naši učitelé, kteří vtipnou instrumentální vsuvkou v kontextu písně představili své nástroje. Zde mělo nazvučení jeviště své rezervy, neboť text písně nebyl zřetelný.

Na klavír děti skvělým způsobem doprovázela p. uč. Lada Podžorská

koncertem vtipně provázela p. uč. Iva Kubíková.

V nejbližších dnech bude připojen odkaz na video (you tube). Zde je odkaz na fotografie

 

zuskavitkovice.rajce.idnes.cz/koncert_souboru_kveten_2016/

—————

Zpět